Valokuvaaja Anna Jarvansalo-85.jpg

Info

Hyvä tietää ennen kuvausta

INFO

 

Olen koonnut tälle sivulle pienen infopaketin asioista, jotka saattavat askarruttaa kuvaukseen tulevaa. Lukaise tämä läpi huolella ja jos tulee vielä joitain lisäkysymyksiä, voit olla minuun rohkeasti yhteydessä - vastaan mielelläni!

1. Kuvauksen varaaminen

Varmistaaksesi mieluisan kuvausajan, kuvaus on hyvä varata hyvissä ajoin.

Sesonkeja ovat kevät ja kesä, jolloin kuvaukseen voi olla useamman viikon jono, mutta loppukesästä syksyä kohden saa aikoja joskus samalle tai seuraavallekin viikolle. Jos kuvauksella on kiire, kannattaa sinun silti olla yhteydessä minuun, aina välillä tulee sairastumisten takia peruutuksia ja mielelläni jaan nekin ajat.

Kuvauksen voit varata kätevästi kohdasta ajanvaraus tai suoraan osoitteesta: vello.fi/helmivalokuvaajat

Ajanvarauskalenteri on Helmikuvaajien yhteinen, joten muista valita kuvaajaksi Anna Jarvansalo, kun olet varaamassa minulle aikaa.

Mikäli sinulle sopivaa kuvauspalvelua ei ole listattu ajanvaraukseen, tai varauksen kanssa ilmenee ongelmia, olethan yhteydessä mieluiten sähköpostitse: anna@annajarvansalo.com

2. Kuvaukseen valmistautuminen

Yleisin kysymys on ”Miten valmistaudumme kuvaukseen?”

On hyvä tietenkin vilkaista peiliin ja kotoa lähtiessä ja miettiä, että esim. perhekuvissa vaatetus on yhteneväinen tyylin ja sävyjen osalta, näin kuviin saadaan harmonisempi tunnelma ja kaunis kokonaisuus. Ideoita pukeutumiseen kannattaa etsiä vaikka Pinterestistä! Studiolla on lainavaatteita pienille lapsille, sekä mekkoja odotusajankuvaukseen. Näistä voi kysyä etukäteen minulta tarkemmin :)

Odotusajankuvaukseen tulevan kannattaa välttää ennen kuvausta vaatteita, jotka aiheuttavat painaumia iholle. Meikin kannattaa olla arkimeikkiä vahvempi, ja kauttani on mahdollista saada myös meikkaaja kuvauksen yhteyteen. Tästä voi kysellä minulta lisä ennen ajan varaamista. Kädet ovat näkyvillä vahvasti, joten katsokaa kotona että kynnet ovat siistit.

 

Kuvaukseen kannattaa varata lapsille mukaan jotain pientä syötävää tai juotavaa, jolla hetkellinen väsymys saadaan kuvauksessa kuriin :) Minulla on myös yleensä studiolla jotain pientä välipalaa tarjolla lapsille.

Usein vanhemmat harmittelevat lastensa villiäkin käytöstä, mutta kuvaan lähes päivittäin lapsia ja teen kaiken lasten ehdoilla, joten älkää turhaan stressatko. Lapset ovat ihania juuri sellaisina aitoina kuin ovat ja kuvissa saa näkyä lapsen oma persoona. Pienikin flunssan oire tai huonosti nukuttu yö vaikuttavat tottakai lapsen jaksamiseen kuvaustilanteessa, joten kysy rohkeasti kuvausajan siirtämistä, mikäli kuvauksen siirtäminen tuntuisi parhaalta vaihtoehdolta.

 

3.Lemmikit kuvauksessa

Lemmikit ovat tervetulleita mukaan kuvaukseen, mutta ilmoitathan lemmikin saapumisesta etukäteen.

Pidäthän lemmikin kytkettynä kuvaukseen tultaessa.

 

4. Kuvausaika ja kuvaukseen saapuminen

Kuvaukseen on varattu aikaa puoli tuntia tai tunti. Puoli tuntia riittää yhden lapsen kuvaamiseen tai yhden aikuisen potretteihin.

Tunnin aika varataan, kun suunnitelmissa on lisäksi sisarus- tai / ja perhekuvat. 

Tehtaalla, eli Liike- ja Yrityskeskus Korilla, on mahdollista vaihtaa vaatteita, käydä wc:ssä (sijaitsee lounaskahvilassa) ja vaihtaa vaippaa. Voitte tulla Korille halutessanne jo hyvissä ajoin ennen kuvauksen alkua ja odotella studion vieressä Puusepänsalissa, että kutsun sisään. Usein saattaa olla (varsinkin viikonloppuisin), että päivän kuvaukset ovat peräkkäin, tästä syystä otan teidät sisään vasta kun edelliset ovat lähteneet.

Arkisin lounaskahvila on avoinna koko päivän ja studiolla on myös mikro, jos tarvitsee lämmittää maitoa tai ruokaa.

Studion osoite on Koritie 2, 15540 Villähde. Sisäänkäynti on tehtaan oikealta laidalta, E-ovesta. Portaat ylös 2. kerrokseen.

E-oven läheisyydessä sisäpihalla on hyvin parkkipaikkoja. Liike- ja Yrityskeskun Korin edessä on bussipysäkki, joten kulkuyhteydet ovat hyvät!

Studion takaa löytyy myös ramppi, jos sellaiselle on tarve (ilmoitathan rampin tarpeesta ennen kuvausta).

 

5. Kuvausmaksu

Kuvausmaksu maksetaan kortilla tai käteisellä kuvauksen yhteydessä. Kuvaukset sisältävät 5-15 käsiteltyä kuvatiedostoa, mutta koska teille käsitellään ja toimitetaan katseltavaksi vähintään 30-40 kuvan valintagalleria, voitte halutessanne ostaa myös lisäkuvia lisäkuvahinnaston mukaan. Osamaksusta voidaan myös sopia erikseen.

 

6. Kuvien toimitus

Kun kuvanne on valmiit, saatte sähköpostiin linkin, josta pääsette tarkastelemaan kuvianne valintagalleriaan. Kuvien toimitusaika vaihtelee hieman sesongin mukaan ja normaalisti se on 2-4 viikkoa.

7. Kuvien käyttöoikeus

Ostettuanne kuvatiedostot teillä on oikeus teettää ne itse valitsemassanne paikassa. Kauttani saa myös tilattua laadukkaat kuvatulosteet sekä painotuotteet pienyrittäjältä, joka toimii samassa rakennuksessa, jossa studio sijaitsee. Kuvat valmistuvat n. 1-2 viikon kuluessa ja ne voidaan noutaa joko Korilta osoitteesta Koritie 2, Villähde tai voin postittaa ne teille postimaksua vastaan. Paperikuvia pääsee tilaamaan kätevästi valintagallerian Print Storen kautta.

Paperikuvien hinnaston näet täältä

8. Kuvausrekvisiitta

On ollut ilo kuvata erilaisia perheitä! Suurin osa rakastaa tätä tunnelmallista aavistuksen romanttista tyyliä, jossa saa näkyä jokin kaunis tuoli tai lampaantalja tms. Kuvauksessa käy myös perheitä, jotka haluavat ihan yksinkertaisia moderneja kuvia ilman mitään rekvisiittaa ja niitäkin on ihana tehdä! Muista kertoa rohkeasti kuvaustoiveistasi kuvaukseen tullessa tai jo sitä varatessa nettiajanvarauksen kautta lisätietoja kohtaan.

Studiolla on laaja rekvisiittavarasto, josta löytyy myös paljon lainavaatteita. Suurin osa lainavaatteista sopii 1-vuotiaille. Kysy näistä lisää ennen kuvausta! Studiolle on mahdollista tulla katsomaan lainavaatteita myös etukäteen sovittuna ajankohtana.

Studiolta löytyy monenlaista rekvisiittaa ja jatkuvasti etsin lisää kivoja juttuja kuviin. Väritys on maanläheistä ja haalinkin hentoja neutraaleja sävyjä kuviin. Mikäli teillä on kotona jokin suosikki tuoli, lelu tai vaikkapa soitin, voitte vapaasti tuoda sen kuvaukseen mukaan.

 9. Kuvaajan oikeudet

Kunnioitan myös toiveitanne, enkä julkaise somessa tai käytä muussa markkinoinnissa ottamiani kuvia ilman lupaa. Siksi valokuvauksen yhteydessä kysyn teiltä julkaisuluvan kuvillenne. Mikäli annatte luvan käyttää kuvia, hyödynnän mahdollisesti parhaita otoksia esim. studiolla seinillä tauluina, facebookissa, instagramissa ja täällä nettisivuilla nimettömänä.

Kun julkaiset itse ostamiasi kuvia somessa, ethän rajaa kuvia uudelleen tai lisää filttereitä niihin. Mainitsethan myös ystävällisesti kuvaajan nimen eli @annajarvansalophotography - kiitos!<3

10. Kuvien käsittely

Kuten suurin osa ammattivalokuvaajista, myös minä jälkikäsittelen kaikki kuvat. Kuvia esimerkiksi rajataan, suoristetaan, säädetään kirkkautta, kontrasteja, poistetaan roskia, näppyjä, naarmuja, tehdään mustavalkoisia versioita parhaista kuvista jne. Kuvien käsittelyllä saamme kuvaan lisää tunnelmaa. Jokainen ihminen on kaunis sellaisena kuin on, enkä lähde muuttamaan radikaalisti ihmisen ulkonäköä.

 

Toivon, että asiakkaat kunnioittavat ja ymmärtävät minun taiteilijana käsittelevän kuvat minun omalla tyylillä, jotta kuvani säilyvät helposti tunnistettavina jatkossakin. Valitsen parhaimmat käsiteltävät kuvat, mutta pyrin aina siihen, että esimerkiksi perhekuvia olisi useampi, jotta myös aikuisilla olisi mahdollisuus valita omista kuvistaan seinälleen se suosikkinsa.  Menen kuvaajana täysin lapsen ehdoilla ja toivon  teidän vanhempien ymmärtävän, että joskus kuvaustilanne on lapselle jännittävä. Kamerakin on varsin ihmeellinen kapistus, vähän erikoista ja outoa on kaikki, ihmetyttää, eikä silloin välttämättä lapsen oma hersyvä persoona tule esille.

Se seikka, ettei lapsi hymyilisi kuvissa, ei tee kuvista yhtään vähemmän kauniimpia tai arvokkaampia.

Monet kauneimmista kuvista mitä lapsista olen ottanut, on lapsen elämää ihmettelevä herkkä ilme suurine silmineen. 

Mikäli mitään kysyttävää tulee mieleen, ole rohkeasti yhteydessä!

Lämpimästi tervetuloa kuvaukseen!

-Anna